2010. április 22-23. Vállalj felelősséget saját jövődért!

Az első nap programja április 22-én 8:00 órakor kezdődött a Pince Klubban (Szeged, Kossuth Lajos sgt. 72/b.). A személyesen megjelent fiatalok mellett sokan online közvetítésen keresztül követték a programot, regisztrációjuk nem volt megoldható mivel a részvétel ingyenes volt.

Losonczi-Tóth József a Munka Világa Közhasznú Egyesület elnöke üdvözölte a fiatalokat. Ezt követően Csepreghy Nándortól hallhattak előadásának köszönhetően találkozhattak az életből vett példával a Fiatalok országos politikában történő szerepvállalásával. A média szerepe a 21. századi közéletben címmel Poór Csaba rávilágított, milyen jelentőséggel és szereppel bír a média a közélet és a közvélemény formálásában, továbbá milyen előnyt jelent, ha valaki élni is tud ezzel az eszközzel. Az előadás után uzsonna szünet következet.

Az uzsonna szünetet követően folytatódott a program a Kajaktól az országgyűlési képviselő jelöltségig című előadással Dr. Bohács Zsolt előadásában. Ezt követően a nap előadásainak rövid összegzésére, és kötetlen tapasztalatcserére került sor.

A második nap programja április 23-án 8:00 órakor kezdődött a Pince Klubban.A személyesen megjelent fiatalok mellett sokan online közvetítésen keresztül követték a programot, regisztrációjuk nem volt megoldható mivel a részvétel ingyenes volt.

Losonczi-Tóth József 08.00 órától Fiatalok az Önkormányzati Munkában címmel előadást tartott. Majd a fiatalok munkaerő piaci helyzetéről tartott Kiss Gábor a Munka Világa Közhasznú Egyesület főtitkára egy gondolatébresztő előadást. Ezután Kommunikációs technikákat ismerhettek meg a résztvevők Poór Csabának köszönhetően, majd Uzsonna szünet következet.

Tóth Géza 11:30 órától Fiatalok a médiában témában tartott előadást. Ezután a napi programot lezáró összegzés, kötetlen beszélgetés következet.

A programot minkét nap ebéd zárta.