2011.december 19. Megnyílt "A HELY"

„Közösségre alapozott, komplex prevenció biztosításával az ifjúsági korosztály társadalmi integrációjának elősegítése” (TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0175)

63 millió forintos európai uniós támogatásból december 19-én kezdetét vette az a komplex prevenciós program, amelyen belül a Munka Világa Közhasznú Egyesület egy Ifjúsági Klub üzemeltetését kezdte meg. A program alapvető célja a fiatalok sikeres társadalmi integrációjának támogatása. Az egyesület és a „A Hely” nevet viselő klub lehetőséget kínál olyan szolgáltatásokra, mint a konstruktív szabadidő-eltöltés, a szermentes életmód megtartása, valamint a személyes tanácsadás és foglalkozás.  

A nyitórendezvényen részt vett többek között Losonczi-Tóth József, a Munka Világa Közhasznú Egyesület elnöke, valamint a program szakmai vezetője, Dr. Zelenai Károly. Losonczi-Tóth József, a Munka Világa Közhasznú Egyesület elnöke nyitóbeszédében hangsúlyozta: „A prevenciós programmal fejleszteni kívánjuk a segítésre szoruló fiatalok minden olyan készségét és kreativitását, amelyek a problémáikkal való hatékony leküzdést segítik és támogatják, valamint egészséges és szermentes életalternatívák kialakítását motiválják.” Hozzátette: „a program alacsonyküszöb jellegére utal, hogy bárki igénybe veheti, szolgáltatásaink ingyenesek.”

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Szociális Alap társfinanszírozásában összesen mintegy 63 millió forintból valósul meg. A kezdeményezés kiemelt szerepet kap Szeged életében, hiszen „A Hely” a lakótelepeken élő fiatalok számára nyitotta meg kapuit, amelyben sokrétű szolgáltatásokat biztosítanak a felkészült szakemberek a rászoruló fiatalok, fiatal felnőttek és a családok számára.

Ennek szellemében Zelenai Károly a program szakmai vezetője szerint: „A program további célja, hogy az együttműködés eredményeként csökkenjenek a konfliktusok, a deviáns viselkedésekben pozitív változások következzenek be, így a normaszegő esetek előfordulása is csökkenjen. A várható pozitív hatás, hogy nőhet az iskola megtartó ereje és csökkenhet a lemorzsolódások száma.”

A Munka Világa Közhasznú Egyesület prevenciós programja és Ifjúsági Klubja a TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0175 program keretében az Európai Unió támogatásával, a Szociális Alap társfinanszírozásában több mint 63 millió forintból valósul meg. A beruházás várhatóan 2013 májusában zárul.

Fotók itt!