támop

TÁMOP 5.2.5/B-10/2-2010-0175.

A TÁMOP 5.2.5/B-10/2-2010-0175. projekt összes anyagát itt megtalálod!

TÁMOP 5.2.5/B-10/2-2010-0175.
Közösségre alapozott, komplex prevenció biztosításával az ifjúsági korosztály társadalmi integrációjának elősegítése pojektet idítottunk 2011. június 1-től.

Projektgazda: Losonczi-Tóth József
Tel.: +36 20 927 63 71
Projekt szakmai vezető: Losonczi-Tóth József
Tel.: +36 20 927 63 71
Projektmenedzser: Kiss Gábor
Tel.: +36 20 221 52 56

Köszöntő

A drogok használata – legyen az akár legális, mint az alkoholos italok, vagy illegális, mint a kábítószerek – okozta függőségeket betegségnek tekintjük. Az utóbbi idők új szenvedélyeit a játékgépek, “nyerő-automaták” okozzák. A függőségek veszélyeztetik az egyén és környezete testi (fizikai), szellemi, érzelmi és szociális jólétét, biztonságát. Rombolják a társadalmi kapcsolatrendszert, a kompetens életvitelt. A szenvedélyek rabul ejtenek, fogva tartanak és csak nagy erőfeszítések árán engednek el, vagy sok esetben értelmetlen és korai halálhoz vezethetnek.

A Munka Világa Közhasznú Egyesület szakemberei jól ismerik a szenvedélybetegségek összetettségét, sokrétűségét. Ismereteinkre, felkészültségünkre, sokéves gyakorlati tapasztalatainkra alapozva igyekszünk olyan komplex szolgáltatásrendszert létrehozni és működtetni, melyek segítik a függőségek megelőzését, a megjelenő ártalmak csökkentését. Alternatívákat szeretnénk kínálni a szermentes, józan szabadidő eltöltéséhez, a már jelenlévő helytelen vagy hibás szokások, viselkedések korrekciójához, a minél korábbi ellátási-kezelési rendszerhez való hozzáféréshez.

Lehetőséget kínálunk alternatívák felfedezéséhez, megtapasztalásához, a józanság megtartásához. Támogatni szeretnénk a társadalomba való visszaintegrálódást. Szolgáltatásokat kínálunk a hozzátartozók, családtagok, segítők (önkéntes és professzionális) számára abban, hogy a szerhasználat és a viselkedések okozta függőségek lehetőség szerint ne jelenjenek meg a fiatalok körében; vagy ha már jelen vannak, minél hamarabb hatékony megoldásokat találhassunk azok megszűnéséhez. Fejleszteni kívánjuk a segítésre szorulók minden olyan készségét, képességét és ismeretét, melyek a problémáikkal való hatékony megküzdést támogatják, egészséges és szermentes életalternatívák kialakítását motiválják.

Szolgáltatásaink, programjaink megtervezésekor mindenkor figyelembe vesszük a hozzánk forduló egyén igényeit, valós szükségleteit. Szolgáltatásaink tehát nem öncélúak, azokkal az egyén adottságaihoz és lehetőségeihez igyekszünk igazodni. Programjaink, szolgáltatásaink ingyenesek, azokon való részvétel önkéntes. Minden szolgáltatás során biztosítjuk az emberi méltóság tiszteletben tartását, az esélyegyenlőséget, ha szükséges a teljes anonimitást, a titoktartást.

Szeged, 2011. június 3.

TÁMOP

Updated on 2014-06-27T23:03:21+00:00, by Admin.